latinica  ћирилица
18/05/2022 |  20:07 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Хапшења због педофилије (ВИДЕО)

У Србији је, у наставку акције "Армагедон", ухапшено 12 особа осумњичених за педофилију, а претресом њихових станова пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малољетника у порнографске сврхе, као и садржаји сексуалне експлоатације дјеце од четири до 13 година.
Акција "Армагедон" - Фото: Screenshot/YouTube
Акција "Армагедон"Фото: Screenshot/YouTube

Ухапшени за кривично дјело приказивања, прибављања и посједовања порнографског материјала и искоришћавања малољетника за порнографију су из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Пожаревца, Зрењанина, Сремске Митровице, Лаћарка, Бачког Јарка, Старе Пазове, Зрењанина и Сомбора.

Они су осумњичени да су у дужем периоду посредством Вибера приступали групама креираним за дијељење садржаја насталих искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе, а потом међусобно размјењивали експлицитан садржај, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Сумња се и да су посредством друштвених мрежа контактирали малољетнике, слали им фотографије и видео-записе порнографског садржаја и тражили од њих да им шаљу фотографије и снимке са експлицитним садржајем.

Хапшење су реализовали припадници Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала и полицијским управама, а осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин похвалио је рад припадника СБПОК-а, истичући да је акција "Армагедон" трајног карактера и да ће педофили, нарко-дилери и зеленаши увијек бити на мети српске полиције.