latinica  ћирилица
18/05/2022 |  21:59 ⇒ 22:43 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Санкције усмјерене према онима који говоре истину (ВИДЕО)

Институције Републике Српске не сметају никоме у БиХ, осим онима који мрзе Српску, а да су санкције усмјерене према онима који у БиХ говоре истину, рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић гостујући у емисији Телеринг.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Истина је да има много проблема које су проузроковали домаћи фактори, али би ти проблеми били далеко мањи да се нису петљали међународни који сада уводе санкције -рекла је Цвијановић.

Када је ријеч о санкцијама која јој је увела Велика Британија, Цвијановић каже да је то више знак немоћи и одсуства реалности међународних фактора да се баве реалним стварима.

- Тотално су неспремни да разумију реалности у БиХ. Пошто немају рјешење за проблеме које су углавном сами проузроковали, нити визију БиХ каква она може да успије, онда се обрачунавају на овај начин - поручила је она и нагласила да све вријеме заговара уставни поредак БиХ.

- А,  да су у образложењу санкција наведене небулозе, те да је срамно рећи да је она пријетња нечему што се зове регионални мир и стабилност - поручила је она.