latinica  ћирилица
19/05/2022 |  07:06 | Аутор: СРНА

Саобраћај без застоја

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја, осим на мјестима гдје се изводе радови, а на дионицама које пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због асфалтирања на реконструцији дионице регионалног пута Језеро-Шипово данас је планирана обустава саобраћаја од 7.30 до 19.00 часова.

Радови су актуелни и на путевима Ламовита-Ивањска, Приједор-Козарац, Теслић два-Теслић три-Подјезера, Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због опасности од појаве клизишта, забрањен је саобраћај на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, Бистрица-Подграб, Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина-Горња Вијака.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на сат.

На дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, због деминирања, долази до получасовних обустава саобраћаја.

Вангабаритни терет се превози на путевима Гацко-Невесиње-Бакрачуша, Шамац-Каруше, Леденице-Црквине-Шамац, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.