latinica  ћирилица
19/05/2022 |  08:20 ⇒ 10:14 | Аутор: РТРС

Спасић: Дојаве о бомбама - притисци на Србију (ВИДЕО)

У Србији је становништво веома узменирено, јер је ово први пут да дојавама нису поштеђена ни дјеца, навео је гостујући у Јутарњем програму наше телавизије стручњак за безбједност Божидар Спасић.
Божидар Спасић - Фото: РТРС
Божидар СпасићФото: РТРС

Спасић је нагласио да је ријеч о притисцима на Србију јер се, како каже, не придружује санкцијама Русији.

- Ријеч је обавјештајној служби и лажно пријављивање бомби има само за циљ да се психолошко-пропагандно узнемирава један дио становништва. Нема ни говора о томе да у овом моменту у Србији може бити постављена нека бомба, каже Спасић и додаје да нема разлога за панику.

Подсјећамо, и јуче су биле дојаве о наводно постављеним бомбама у Београду.

Осим школа, на мети су биле и болнице КБЦ "Драгиша Мишовић", Градска болница, Гинекологија на Звездари и ВМА.

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, идентификовали су локације укупно 19 мејл адреса - 18 адреса Gmail сервиса и једну мејл адресу сервиса Protonmail, са којих су стигле пријетеће поруке о постављеним бомбама на различитим локацијама у Србији.

Утврђено је да је осам таквих пријетњи стигло из Пољске, четири из Гамбије, по двије из Ирана и Нигерије и по једна из Украјине, Словеније и Русије. О томе, путем видео-позива разговарамо са стручњаком за безбједност Божидаром Спасићем.