latinica  ћирилица
19/05/2022 |  10:13 ⇒ 11:21 | Аутор: РТРС

Први дуели Ф4 Евролиге у Београду

Београд ће наредних дана бити европска кошаркашка престоница. Четири најбоља тима у Евролиги вечерас почињу борбу за титулу. У првом полуфиналу прошлогодишњи шампион Анадолу Ефес ће играти против Олимпијакоса, а у другом Реал Мадрид се састаје са Барселоном.
Кошаркаши Барселоне (Фото: EPA-EFE/Enric Fontcuberta, илустрација) -
Кошаркаши Барселоне (Фото: EPA-EFE/Enric Fontcuberta, илустрација)

Главни град Србије и Штарк арена спремно дочекују завршни турнир Евролиге.

Током званичне конференције за новинаре уесника проглашени су и најбољи појединци за ову сезону.

Награда за најбољег играча припала је Барселонином Николи Миротићу, потпуно заслужено.

Титулу ће покушати да одбрани Анадолу Ефес Василија Мицића, а противник у полуфиналу је Олимпијакос, који ће у Београду сигурно имати највећу подршку навијача.

- И даље смо гладни, нема опуштања никада. Било је сјајно прошле сезоне освојити Евролигу и првенство. Сада смо поново ту, имамо прилику да освојимо поново и покушаћемо да је искористимо. Морамо уживати јер није лако бити овдје - рекао је Шејн Ларкин, кошаркаш Анадолу Ефеса.

Георгиос Принтезис, првотимац Олимпијакоса истиче да вјерује да ће навијачи његовој екипи дати више енергије.

- Подржавали су нас током цијеле сезоне и након дуго времена није било притисака са њихове стране. Очекујем да их велики број дође у Београд, а да ћемо ми дати нешто да могу да славе - јасан је Грк.

За најбољег играча ове сезоне Евролиге проглашен је Барселонин Никола Миротић. Он и његов клуб у полуфиналу очекују дуел против највећег ривала Реал Мадрида.

- Морам рећи да ми је велико задовољство јер сам награду примио од највећег тренера Жељка Обрадовића. Захвалио бих се и цијелом клубу јер ово је колективни спорт. Ник Калатес ми је недавно рекао "сјети ме се када добијеш награду". Ево сада сам ту и хвала Нику и момцима јер су ми олакшали посао - навео је Миротић.

Валтер Таварес, кошаркаш Реал Мадрида сматра да је форма његовиох саиграча дошла у правом тренутку.

- Играли смо одлично у плеј офу, а успони и падови током сезоне су нормални. Знали смо да у плеј офу морамо бити бољи и тако је било. Желимо да уживамо на Ф4 и наравно да побиједимо - искрен је Таварес.

Прво полуфинале Евролиге између екипа Анадолу Ефес и Олимпијакоса почиње у 18 часова, док дуел Реала и Барселоне почиње у 21 час.

Током званичне конференције за новинаре уесника проглашени су и најбољи појединци за ову сезону.Награда за најбољег играча припала је Барселонином Николи Миротићу,потпуно заслужено.