latinica  ћирилица
19/05/2022 |  10:13 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

Шпирић: Бесмислено одржавање хитне сједнице Дома народа

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да је бесмислено одржавати хитну сједницу Дома народа коју је тражио Клуб бошњачког народа након неуспјелог покушаја Савјета министара да дође до одлуке о финансирању избора, јер је Министарство финансија и трезора у Савјету министара упозорило да се ради о незаконитој одлуци.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

- Мислим да ће хитна сједница по захтјеву Клуба делегата из бошњачког народа бити одржана у понедјељак /23. маја/, барем тако ме је обавијестио предсједавајући Дома народа Драган Човић, али сматрам да је бесмислено да домови Парламентарне скупштине доносе закључке којима ће наређивати Савјету министара да доноси и проводи незаконите одлуке - рекао је Шпирић Срни.

Шпирић сматра да би једино рационално било да су све стране у БиХ кроз дијалог и договор дошле до буџета и да су домови расправљали о буџету за 2022. годину.

- Сви знају да је законски календар за усвајање буџета за 2022. годину одавно пробијен, али то готово никога не интересује - закључио је Шпирић.

Клуб Бошњака у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ предао је 16. маја захтјев за сазивање хитне сједнице овог дома са једном тачком дневног реда – обезбјеђивање новца за опште изборе у БиХ 2. октобра.