latinica  ћирилица
19/05/2022 |  11:16 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

У Прњавору Регионални сајам уз учешће више од 120 излагача (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас у Прњавору 10. Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма на којем ће се представити више од 120 излагача.
Радован Вишковић у Прњавору 10. регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма - Фото: РТРС
Радован Вишковић у Прњавору 10. регионални сајам привреде, пољопривреде и туризмаФото: РТРС

- Наши резултати показују, волио нас неко или не, да се имамо чиме похвалити. Данас Република Српска има више од 320.000 осигураних лица, никада од постојања Републике Српске тај број није био већи и то је довољан показатељ да су резултати нашег рада видљиви - рекао је Вишковић.

Он каже да је Прњавор најбољи примјер у Републици Српској како се заједничком синергијом локалне и републичке власти и ангажманом привредних субјеката могу направити значајни искораци.

Говорећи о данас отвореном привредном сајму у Прњавору, Вишковић је истакао да овакве манифестације омогућавају да се не само презентују производи него да се остваре и нови контакти, да се развој не само ове општине него и Републике Српске подигне на виши ниво.

Сајам је окупио велики број домаћих и страних привредних субјеката, економских експерата, функционера републичких и локалних органа власти, представника привредних комора, а позиви за учешће упућени су и представницима пријатељских градова, као и дипломатско-конзуларним представницима страних земаља акредитованим у БиХ.

Сви сајамски излагачи и гости имају могућност да учествују у панел-дискусији о теми "Изазови развоја привреде Прњавора у 2022. години" и ступе у директан контакт са званичним представницима општине, успоставе пословне контакте са другим привредницима и учесницима Сајма.

Покровитељи 10. Сајма привреде, пољопривреде и туризма "Прњавор 2022" су Влада Републике Српске и начелник општине Дарко Томаш.