latinica  ћирилица
19/05/2022 |  11:34 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Приједор: Отворен 48. Меморијал "Др Младен Стојановић" (ВИДЕО)

У Приједору је званично отворен 48. Меморијал "Др Младен Стојановић" и 15. ИТФ Међународни турнир који је започео квалификационим мечевима. На турниру учествује 70 играча из 20 земаља.
Тенис Приједор - Фото: РТРС
Тенис ПриједорФото: РТРС

Финални меч игра се у недјељу 22. маја, а побједник добија награду од 2.000 евра и 15 АТП бодова.

- Кроз овај турнир је прошло много добрих играча, као што је Ласло Ђере, Душан Лајовић, и други. На турниру има неколико заиста добрих играча који су више пута били овдје, али и неколико младих играча које је послала Међуародна тениска организација. Они су прошле године играли јако добар тенис, ове године још бољи - рекао је Владимир Ерг, врховни судија тениског турнира 48. Меморијал "Др Младен Стојановић".

Горан Новић, директор турнира у Приједору, навео је да поред домаћих играча учествују и тенисери из великог броја земаља свијета.

- Имамо учеснике из преко 20 земаља, са свих континената, од Јапана, Кине, Америке и земаља Европе, али и домаћих играча из БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније - навео је Новић.

Драгослав Кабић из Градске управе Приједор истакао је да Град подржава овакве манифстације.

- Ово је прилика да нам дођу и међународни учесници и бројни гости, што значи бољу промоцију Града Приједора - казао је Кабић.