latinica  ћирилица
19/05/2022 |  14:00 | Аутор: СРНА

Кошарац: Српска има капацитет да обезбиједи изборни процес

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац очекује да ће општи избори у БиХ бити одржани у складу са изборним календаром, те истакао да Република Српска има капацитет да обезбиједи изборни процес.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је изразио жаљење што постоје одређени застоји у Федерацији БиХ за које очекује да ће бити ријешени, те додао да вјерује да постоји новац за изборе и да ће све институције реаговати на адекватан начин.

- Уколико на заједничком нивоу не буде те могућности и способности, постоје политике експониране прије неколико дана, гдје се каже да је Република Српска спремна да свој новац да за изборни процес, јер ми можемо да функционишемо засебно од другог дијела БиХ - рекао је Кошарац у Прњавору.

Истакао је и да је Република Српска засебна изборна јединица, те да има тај капацитет да обезбиједи изборни процес.

- Желимо да обезбиједимо изборни процес да грађани Републике Српске изборима кажу коју то политику подржавају, да ли политику за Републику Српску или политику за БиХ - рекао је Кошарац.

Он је подсјетио на чињеницу да је Централна изборна комисија БиХ у садашњој структури изабрана на незаконит начин, те напоменуо да то довољно подгријава политичку атмосферу у БиХ.

Кошарац је истакао да СНСД води адекватну политику коју препознају грађани Српске, те да је ова странка увијек спремна за изборни процес.