latinica  ћирилица
19/05/2022 |  18:46 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Војни аташеи из 12 земаља посјетили компанију ТРБ (ФОТО)

Војни аташеи из САД, Њемачке, Кине, Швајцарске, Аустрије, Мађарске, Пољске, Румуније, Словачке, Чешке, Хрватске и Србије посјетили су данас компанију Технички ремонт Братунац, обишли производне погоне и у разговору са менаџментом упознали се о неким од кључних пројеката ТРБ-а.
Војни аташеи из 12 земаља посјетили ТРБ - Фото: РТРС
Војни аташеи из 12 земаља посјетили ТРБФото: РТРС

Посјету је организовало Министарство одбране у Савјету министара, у оквиру Одобреног плана сарадње између Министарства одбране, Оружаних снага и Асоцијације војно-дипломатских представника акредитованих у БиХ, саопштено је из ТРБ-а.

Војне аташее 12 земаља предводио је војни аташе Румуније, пуковник Робертино Кристијан Циобану.

Генерална директорка ТРБ-а Мирјана Шаренац Мичић истакла је да је била велика част и задовољство примити у посјету овако значајну делегацију, током које су имали прилику да представе фирму и укратко презентују кључне производе.

- Чланови војно-дипломатског кора у БиХ имали су прилике и да све то виде током обиласка производних погона. Захваљујемо се за издвојено вријеме и позитивне утиске - додала је Мичићева.

Из Министарства одбране у Савјету министара упутили су захвалност ТРБ-у за прихватање посјете, организацију и гостопримство.