latinica  ћирилица
20/05/2022 |  07:18 ⇒ 11:15 | Аутор: СРНА

Повољни временски услови за несметано одвијање саобраћаја

Повољни временски услови погодују несметаном одвијању саобраћаја на већини путева у Републици Српској и ФБиХ, док су на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући одрони.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Саобраћај ће бити обустављен данас и сутра од 7.00 до 19.00 часова због санације дионице Невесиње-Придворци, а препоручује се алтернативни правац Невесиње-Кифино Село-Крекови-Хумчани-Придворци.

На магистралним путевима Бијељина-Брчко и Бијељина-Бањ Брдо данас ће се изводити радови на кошењу путног појаса, због чега ће се саобраћај одвијати успорено.

Радови су актуелни на путевима Ламовита-Ивањска, Приједор-Козарац, Теслић два-Теслић три-Подјезера, Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због опасности од појаве клизишта, забрањен је саобраћај на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, Бистрица-Подграб, Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина-Горња Вијака.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на сат.

На дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, због деминирања, долази до получасовних обустава саобраћаја.

Вангабаритни терет се превози на путевима Гацко-Невесиње-Бакрачуша, Шамац-Каруше, Леденице-Црквине-Шамац, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.