latinica  ћирилица
20/05/2022 |  08:20 ⇒ 08:49 | Аутор: РТС

Спектакуларна кошарка у Београду - Ефес и Реал у борби за титулу шампиона Европе (ВИДЕО)

Ефес бољи од Олимпијакоса, Реал од Барселоне - двије спектакуларне утакмице могла је да гледа публика у Београду у полуфиналним дуелима Евролиге.
Полуфинале Евролиге (ФОТО: EPA/ANDREJ CUKIC) -
Полуфинале Евролиге (ФОТО: EPA/ANDREJ CUKIC)

Васа Мицић тројком омогућио турском тиму да брани трофеј, Реал надокнадио 13 поена минуса и поништио МВП партију Николе Миротића.

Иако су у Београд стигле најбоље четири екипе у Евролиги, мало ко је могао да очекује да ће полуфинални дуели да нам пруже тако узбудљиву и неизвјесну кошарку.

Јунак "пивара" био је српски репрезентативац Василије Мицић, који је погодио тројку у последњој секунди меча, па екипа Ергина Атаман у финале улази са додатном дозом самопоуздања.

Каталонски тим имао је 11 поена предности на полувремену, али је екипа Пабла Ласа пожртвованом игром у одбрани успјела да дође до преокрета и новог финала.

Није Барси помогла ни фантастична партија најкориснијег играча такмичења Николе Миротића, који је утакмицу завршио са 26 поена, 12 скокова и 5 асистенција.

Реал ће се у финалу борити за 11. трофеј намијењен шампиону Европе, а не треба заборавити да је тренер Ласо посљедњи пут "краљевски" клуб довео до крова Европе управо у Београду 2018. године.

Ипак, посао у финалу неће бити нимало лак, пошто је тамо екипа Ефеса, најбоље европске екипе у последње три године и екипе која брани трофеј освојен прошле сезоне у Келну.