latinica  ћирилица
20/05/2022 |  09:33 | Аутор: РТС

НБА: Бостон декласирао Мајами за изједначење у полуфиналу (ВИДЕО)

Кошаркаши Бостона надиграли су Мајами на гостовању са 127:102 у другој утакмици и изједначили на 1:1 у побједама у финалној серији Источне конференције. Гости су добили меч одличном тимском игром у којој је чак шест играча имало двоструки двоцифрен учинак.
Бостон - Мајами (Фото: EPA-EFE/RHONA WISE) -
Бостон - Мајами (Фото: EPA-EFE/RHONA WISE)

На самом старту меча Мајами је повео са чак десет поена предности, па се учинило да неће бити великих изненађењам али је Бостон серијом тројки начинио преокрет и дошао до двоцифрене предности коју је дуплирао у другој четвртини.

Мајами је у наставку успио да прижи нешто равноправнији отпор али не и да смањи разлику па су гости дошли до побједе и изједначења у финалној серији Истока.

У побједничком тиму чак шесторица играча имала су двоцифрен шутерски учинак, а предводили су их најефикаснији Џејсон Тејтум са 27 постигнутих поена и тандем Џејлена Брауна и Маркуса Смарта који су убацили по 24 поена.

Смарт се послије пропуштеног првог меча вратио у игру и одиграо једну од најбољих утакмица у сезони и био је на корак да оствари троструки двоцифрен учинак са 0 скокова и 12 асистенција.

У пораженом Мајанију Џими Батлер је поново био најефикаснији играч меча са 29 постигнутих поена али им је то свакако само слаба утјеха пред наредна два гостовања у Бостону.