latinica  ћирилица
20/05/2022 |  10:18 ⇒ 10:21 | Аутор: СРНА

Премијера представе "Принц без мираза"

Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Прњавор извела је пред домаћом публиком премијеру представе "Принц без мираза".
Прњавор - премијера представе "Принц без мираза" - Фото: СРНА
Прњавор - премијера представе "Принц без мираза"Фото: СРНА

Руководилац прњаворског аматерског позоришта Бранкица Радоњић рекла је Срни да је ова представа остварење дугогодишње жеље да одрасли глумци играју у представи за дјецу.

- Рад на представи је био пун изазова, а глумци су ангажовали све своје потенцијалне у приближавању приче најмлађим гледаоцима. Разумјети свијет и умјетничке потребе дјетета не може свако и тиме сам више поносна на њихово залагање и уложени труд - каже Радоњићева.

Она каже да је група одраслих аматера до сада извела три представе за одрасле и да им је сцена већ добро познат терен, што је потврдила и синоћња реакција публике, која их је наградила великим аплаузом.

Радоњићева је најавила да позоришну публику до краја сезоне очекују још три премијере као доказ вриједног рада сва четири ансамбла "Просвјетине" Драмске сцене.

Синиша Тешановић, који у представи "Принц без мираза" има улогу слуге, каже да је лик који тумачи глумачки врло захвалан, може се креирати на разне начине.

- Срећан сам што је и наша група за одрасле при Драмској сцени успјела да одигра представу за дјецу, која су најзахвалнија, али и најискренија публика - рекао је Срни Тешановић.