latinica  ћирилица
20/05/2022 |  12:29 ⇒ 12:56 | Аутор: Агенције

Партизан сазнао могуће ривале за Лигу Европе

Иако код црно-бијелих још увијек тиња нада да могу до шампионске титуле, уочи посљедњег кола Суперлиге чини се да им је ипак ближе звање вицешампиона који ће се овога љета наћи у квалификацијама за Лигу Европе.
ФК Партизан - Фото: РТРС
ФК ПартизанФото: РТРС

Уколико у посљедњем колу не дође до сензационалног преокрета и екипа Алекдандра Станојвевића шампионску трку заврши испред Црене звезде, која им пред посљедњи меч бјежи два бода, Партизан ће у квалификације за друго по јачини европско такмичење кренути од трећег кола.

Ту их неће чекати нимало лак посао упркос статусу носиоца, а већ се назиру имена неких потенцијалних ривала.

Наиме, "парни ваљак" би већ на свом првом кораку на путу ка Лиги Европе могао да налети на препреку у виду Динама из Кијева, Фенербахчеа, Митјиланда и вјероватно АПОЕЛ-а.

Кипарски клуб своје мјесто у квалификацијама за ЛЕ мора још да потврди у посљедњем колу, пред које имају бод више од АЕК-а из Ларнаке.

Динамо и Мидтјиланд су повлашћени и на жријебу ће добити Фенер или АПОЕЛ, а двије поражене екипе из овог двомеча играће са Партизаном за улазак у плеј-оф ЛЕ. То значи да ће истовремено обезбиједити и групну фазу Лиге конференција, преноси Спортал.

Знатно лакшу ситуацију будући вицешампион Србије би имао да је Ренџерс синоћ освојио трофеј Лиге Европе, јер би у том случају српски представник ишао директно у плеј-оф за Лигу Европе, гдје би имао статус носиоца.

То би гарантовало, у најмању руку, учешће у групној фази Лиге конференција.

Утакмице трећег кола квалификација за ЛЕ на програму су 4. и 11. августа, док су мечеви плеј-офа заказани за 18. и 25. август.