latinica  ћирилица
20/05/2022 |  12:37 | Аутор: Агенције

Евролига дијели специјалну позивницу наредне сезоне

Избацивање руских тимова из Евролиге отвара простор другима у Европи да лакше дођу до елитног такмичења. Тако и клубовима са Јадрана који би поново могли да имају два представника у најјачем континенталном такмичењу.
Кошарка - Фото: РТРС
КошаркаФото: РТРС

О томе се отворено прича, информације је открио познати турски новинар Исмаил Шенол који је у име телевизијске куће БеИН Спортс био гост радног доручка власника права на преносе утакмица Евролиге.

Шенол је на друштвеним мрежама објавио неколико најбитнијих ствари са овог догађаја, а свакако најзначајнија за клубове нашег простора је да "постоје кандидати из Шпаније, Турске и АБА лиге" за специјалну позивницу у такмичарској 2022/23, што је изјавио Ђорди Бертомеу.

Из Шпаније би то могла бити Валенсија, а са Јадрана поражени финалиста регионалног такмичења.

Треће мјесто би уз финансијске тегобе могло да припадне Бурси као вицепрваку Еврокупа, мада је доња буџет граница седам милиона евра.

АБА лига већ "троши" једну специјалну позивницу Евролиге резервисану за првака, пошто ниједан клуб из Србије, Црне Горе, Словеније, БиХ или Хрватске нема гарантовано мјесто у Евролиги.

Како Руса извјесно неће бити у Евролиги сљедеће сезоне, све су веће шансе да још једна позивница дође до Балкана, преноси Спортал.

ЦСКА је писао челним људима у Евролиги уз жељу да се врати у најјаче такмичење, али тешко да ће то бити довољно у цјелокупној ситуацији и ратној инвазији Русије на Украјину.