latinica  ћирилица
20/05/2022 |  14:28 ⇒ 14:30 | Аутор: СРНА

Погледајте какво нас вријеме очекује овог викенда

Наредних дана у Републици Српској биће промјенљиво вријеме, са могућом краткотрајном кишом или пљусковима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Прољеће - Фото: РТРС
ПрољећеФото: РТРС

Сутра се наставља претежно сунчано и врло топло вријеме, а предвече и током ноћи од сјевера преко централних крајева ка истоку доћи ће до пролазне облачности уз кишу или пљускове са грмљавином.

Локално може бити појачаног вјетра у зони падавина. Вјетар ће бити слаб прво западни, затим у скретању на сјеверне смјерове, на сјеверу умјерене јачине.

Минимална температура ваздуха биће од 10 до 17, у вишим предјелима од шест степени, а максимална од 28 до 33, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

У недјељу, 22. маја, ујутро ће бити промјенљиво облачно, на истоку и сјевероистоку са слабом кишом, а у осталим предјелима суво.

Пријеподне се очекује разведравање и током већег дијела дана биће претежно сунчано, једино на планинама на југу могу повремено падати краткотрајна киша или пљускови.

Током ноћи на понедјељак, 23. мај, очекује се ново наоблачење које сјеверу и централним крајевима доноси слабу кишу.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 19, у вишим предјелима од 10 степени, а максимална од 24 до 30, те у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У понедјељак, 23. маја, ујутро и први дио дана биће претежно сунчано и топло, послије подне са порастом облачности, што ће условити мјестимично краткотрајно кишу или пљускове, од југозапада ка сјевероистоку.

Током ноћи на уторак, 24. мај, биће углавном суво.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 19, у вишим предјелима од 10, а максимална од 24 до 30, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.