latinica  ћирилица
20/05/2022 |  15:33 ⇒ 15:35 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Сајбер-агресија против Русије је пропала

Предсједник Русије Владимир Путин разговарао са члановима Савјета за безбједност Русије. Он је на састанку рекао да је након покретања специјалне операције Русије у Украјини против Москве покренут прави рат у информационом простору и да је значајно порастао број сајбер напада.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL)

- Сајбер-агресија против Русије је пропала, Москва је била спремна за те нападе - поручио је Путин.

Он је додао да је неопходно јачати одбрану руског дигиталног простора, ту не сме бити слабих тачака, цурења личних података.

То се не смије допустити, рекао је руски предсједник.

- Принципијелно је важно да се елиминише цурење повјерљивих података и личних података грађана - рекао је руски предсејдник и нагласио значај јаче контроле правила коришћења службене технике и комуникација.

У том контексту он је рекао да сматра сврсисходним да се размотри питање стварања државног система заштите информација.

- Сматрам да је сврсисходно разматрање питања државног система заштите информације. Чекам од вас конкретне предлоге о томе које додатне кораке треба да буду предузети у циљу осигурања стабилног рада информационе инфраструктуре у органима власти и државне управе - рекао је он.

Путин је упозорио на то да се предузимају циљани покушаји да се из строја изведу објекти критично важне инфраструктуре Русије и друштвено значајни портали и мреже.