latinica  ћирилица
20/05/2022 |  15:57 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Зворник обиљежио Дан града (ВИДЕО)

Уочи Дана Града и 612 година постојања, Зворник се присјећа својих суграђана, 1.080 погинулих бораца који су положили живот за Републику Српску и одаје признања заслужнима да се сачувају животи у борби са ковидом. Уручена су признања, између осталих инфектологу Пери Пајкановићу и министру Алену Шеранићу.
Зворник - Дан града - Фото: СРНА
Зворник - Дан градаФото: СРНА

Повељу града, добио је министар Ален Шеранић за допринос у борби за очување здравственог система током пандемије и изградњу новог болничког блока у Зворнику.

- Свакако да ова награда значи да наставимо на онај начин како смо то радили и до сада. Свакако представља једну велику подршку - рекао је Шеранић.

Признање Златна медаља "Станко Николић", које носи име по човјеку који је четрдесетих година руководио Зворником, довео струју у град, проширио водоводну и канализциону мрежу и изградио прву амбуланту уручена је зворничком инфектологу Пери Пајкановићу. Зворничани не могу заборавити његов допринос током двогодишње борбе са пандемијом у граду који је биљежио највише ковид обољелих у Српској, у односу на број становника. Награда му је уручена за велики допринос у области здравства у протекле три деценије.

- Наравно, ту велику утицај има и рад мојих колега са којима сам радио 30 година у Зворнику - каже Пајкановић.

Зворничани кажу да од локалне власти очекују да настави са развојем града, ријеши кључне инфраструктурне проблеме и повећа запосленост. Када је о запошљавању ријеч, Алумина је недавно запослила 30, а до краја године запослиће још 100 радника. Најављен је долазак њемачке фирме и запошљавање 150 радника ове и исто толико наредне године.

- Доласком нових инвестиција Зворник више неће имати незапослених људи, то је у наредне три године наша пројекција и Зворник ће обезбиједити да свако ко је здрав, ко жели, ко може и хоће да ради има адекватан посао - навео је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Инвестиције и запошљавања, пратиће и велики инфраструктурни пројекти, што би требало омогућити боље услове за живот Зворничана.