latinica  ћирилица
20/05/2022 |  17:41 ⇒ 17:41 | Аутор: СРНА

Башевић: Подршка виших нивоа власти за неколико инфраструктурних пројеката

Лидер СНСД-а Милорад Додик данас је са предсједником Општинског одбора СНСД-а Соколац Страхињом Башевићем разговарао и о неколико веома битних пројеката за ту општину које ће подржати виши нивои власти у Српској.
СО Соколац - Фото: илустрација
СО СоколацФото: илустрација

Башевић је рекао Срни да је са Додиком разговарао о неколико инфраструктурних пројеката на Сокоцу, њиховој реализацији и динамици израде, међу којима је и започета изградња ски-лифта који ће бити завршен у овој грађевинској сезони, за шта је потребно обезбиједити укупно 300.000 до 400.000 КМ.

Он је истакао да је један од најважнијих пројеката и реконструкција пута Подроманија - Хан Пијесак гдје припада и транзитни пут кроз Соколац, за шта је планирано око 4.000.000 КМ.

Башевић је навео да је са предсједником СНСД-а разговарао и о привођењу крају радова на изради раскрснице на улазу у градско насеље Соколац из правца Подроманије, пројекат вриједности 220.000 КМ.

- Разговарали смо и о почетку припреме пројекта за изградњу треће траке уз Романију, те о пројектовању идејног рјешења "реконструкција Улице цара Лазара", за шта је предвиђено око 300.000 КМ - рекао је Башевић.

Башевић је подсјетио да је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић најавио да ће Град финансирати реконструкцију главне Улице цара Лазара на Сокоцу изградњом нових паркинга.