latinica  ћирилица
20/05/2022 |  17:43 | Аутор: СРНА

У Бољанићу код Добоја положен камен темељац за фабрику обуће

Градоначелник Добоја Борис Јеринић и власник компаније "Шкребић" из Теслића Драгутин Шкребић данас су у добојском насељу Бољанић положили камен темељац за изградњу погона фабрике обуће, која ће запошљавати око 300 радника.
У Бољанићу код Добоја положен камен темељац за фабрику обуће - Фото: СРНА
У Бољанићу код Добоја положен камен темељац за фабрику обућеФото: СРНА

Шкребић је рекао новинарима да се ради о инвестицији од око два милиона КМ, а да прве машине треба да буду инсталиране већ у септембру.

- Машине су нове. Знамо купца за кога ћемо радити, то је њемачки купац веома озбиљан, који дјелимично улаже у опрему, а наше је обезбјеђење производне хале, обука и организација радне снаге - изјавио је Шкребић и изразио задовољство што је ласман унапријед обезбијеђен.

Он је навео да ће, по изградњи, погон задовољити све ЕУ стандарде из те бранше и посједовати властити ресторан за раднике.

Јеринић је изразио задовољство што је та извозно орјентисана компанија одлучила да свој производни погон отвори у Бољанићу на мјесту које је просторним планом предвиђено да буде индустријска зона и што ће запошљавати око 300 људи са подручја града и регије.

- Постоји размишљање да брза саобраћајница Добој-Тузла иде лијевом страном ријеке Спрече, то јест, крај ове индустријске зоне - рекао је Јеринић и навео да све иде у правцу развоја града.

Он је као компаративну предност Добоја у односу на друге градове издвојио политичку стабилност у овој локалној заједници, те највеће попусте за плаћање ренте и уређење у Српској.

Комапнија "Шкребић" ове године прославља 25 година постојања са запослених 650 радника, те годишњим извозом од око 15 милиона КМ.