latinica  ћирилица
20/05/2022 |  22:45 ⇒ 22:46 | Аутор: СРНА

Требиње: Отворена љетња туристичка сезона

У Требињу је вечерас званично отворена љетња туристичка сезона у оквиру дводневне манифестације коју организују Град Требиње и градска Туристичка организација
Требиње - туризам - Фото: РТРС
Требиње - туризамФото: РТРС

Директор Туристичке организације града Требиња Мирјана Путица рекла је новинарима да је у оквиру манифестације планиран низ дешавања различитог карактера, а концепт је замишљен као сајам туристичких организација из земаља региона са којима Требиње сарађује.

- Сви подаци указују на то да ће ове године бити јако успјешна љетња туристичка сезона, већ имамо много групних туристичких обилазака Требиња. Највећи број гостију долази из Србије, Црне Горе и БиХ али нас радује податак да имамо туристе из Западне Европе и скандинавских земаља - рекла је Путица.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је новинарима да је град Требиње једна од најпосјећенијих туристичких дестинација у Српској, те истакао да се туристи увијек радо враћају у Требиње.

- Град Требиње је топ дестинација туристичке понуде Републике Српске. Туристичка организација Републике Српске има итекако добру сарадњу са Туристичком организацијом града Требиња - рекао је он.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је у обраћању да Требиње спремно дочекује ову туристичку сезону те да ће она бити богата садржајима од којих ће се неки прву пут одржати у овом граду.

Он је истакао да показатељи за прва четири мјесеца ове године показују да ће 2022. година бити боља него претходна.

- Туризам је једна од три гране на којима заснивамо наш развој и која је као таква дио стратегије развоја града Требиња до 2027. године - рекао је Ћурић.

У оквиру вечерашње манифестације представљена је нова љетња промотивна кампања Туристичке организације Требиње под називом "Град који волите".

Сутра ће у централној градској улици Јована Дучића од 10.00 до 14.00 часова бити приређен свечани програм који обухвата промоцију понуде гостујућих туристичких субјеката у оквиру брендираних промотивних штандова уз видео презентације дестинација, разноврстан културно-умјетнички програм, забавни садржај и дјечији карневал, док ће у оквиру вечерњег програма од 21:30 часова бити приређен концерт популарног "Дејан Петровић Биг бенд".