latinica  ћирилица
21/05/2022 |  07:23 ⇒ 09:09 | Аутор: РТРС

Келечевић-Бобар: Значајна улога АПИФ-а у Републици Српској (ВИДЕО)

Подаци којима се располаже у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге у Бањалуци, јесу од великог значаја, истакли су в.д. директора АПИФ-а Горан Бобар и савјетница министра финансија Републике Српске Сњежана Келечевић, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Горан Бобар и Сњежана Келечевић - Фото: РТРС
Горан Бобар и Сњежана КелечевићФото: РТРС

- Задовољни смо организацијом АПИФ-а чија је значјна улога и потврђена, јер подаци с којима ми располажемо су много битни - истакао је Бобар.

Како Бобар наводи, подаци којима АПИФ располаже су доступни како грађанима, тако и институцијама Српске.

- Влада Републике Српске, а и Министарство финансија користе регистре АПИФ-а - додала је Келечевићева.

Како Келечевићева истиче, јако је битно обезбиједити лакши приступ подацима, што је Влада Српске и препознала, као пут у електронско друштво.

- Јако је битна улога тачних и правовремених података - рекла је Келечевићева.

Келечевићева наводи да је потребно је пратити околна тржишта и по потреби престројавати линије привреде и помагати нашим привредницима.

- Много је важно подстицати младе људе да остану у нашој држави, због чега је Влада Српске одлучила да исплати једнократну помоћ, која обухвата категорије пензионера, демобилисаних бораца и младих до 30 година - истиче Келечевићева.

Бобар додаје да АПИФ подржава све мјере које Влада Републике Српске проводи, али да и сами доприносе побољшавајући стандарде својих радника.