latinica  ћирилица
21/05/2022 |  08:22 ⇒ 09:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Торнадо у Њемачкој, погинула једна особа (ВИДЕО)

У разорном удару торнада праћеног олујним временом, које је погодило западни дио Њемачке, погинуо је најмање један човјек, а повријеђено је око 40 људи, од којих 10 тешко, пренијели су полиција и локални медији.
Посљедице торнада у Њемачкој (фото: илустрација / EPA-EFE / FRIEDEMANN VOGEL) -
Посљедице торнада у Њемачкој (фото: илустрација / EPA-EFE / FRIEDEMANN VOGEL)

- У невремену је повријеђено око 40 људи, од којих најмање 10 тешко - наводи се у саопштењу градске полиције.

На сликама објављеним на друштвеним мрежама види се да је ријеч о торнаду са карактеристичним ротирајућим циклоном који разбацује крхотине кроз ваздух, иако њемачка метеоролошка служба у први мах није потврдила да се ради о торнаду, преноси Ројтерс.

У граду Витгерту на крајњем западу земље преминуо је 38-годишњи мушкарац од повреда главе задобијених након пада послије претрпљеног струјног удара у поплављеном подруму, пренијели су локални медији и полиција.

Полиција је саопштила да је до 40 људи повријеђено у Падерборну, граду са око 150.000 становника који се налази на пола пута између Франкфурта и Хамбурга, као и да су жељезнички и друмски саобраћај поремећени широм региона.

На друштвеним мрежама објављене су фотографије из града Хелингхаузену на којима се види да је невријеме ишчупало торањ с црквеног крова.

Полиција је објавила слике из града Падерборна на којима се види оборено дрвеће и кровови које је вјетар подигао с кућа и срушио.