latinica  ћирилица
21/05/2022 |  08:37 | Аутор: СРНА

Поподне се очекује појачана фреквенција саобраћаја

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ услови за вожњу су повољни, а послије подне се очекује појачана фреквенција возила, па се на возаче апелује да возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Саобраћај ће бити обустављен данас од 7.00 до 19.00 часова због санације дионице Невесиње-Придворци, а препоручује се алтернативни правац Невесиње-Кифино Село-Крекови-Хумчани-Придворци.

Због деминирања терена долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја.

Радови су актуелни на дионицама магистралних путева Ламовита-Ивањска, Приједор-Козарац, Теслић два-Теслић три-Подјезера, Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

У току су је санација дионице магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на сат.

Саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком због активираног клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, те на путу Укрина-Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта, забрањен је саобраћај на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, Бистрица-Подграб, Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

Вангабаритни терет се превози на путевима Гацко-Невесиње-Бакрачуша, Леденице-Црквина-Шамац, па возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због радова је за саобраћај затворена претицајна трака од наплатног мјеста Сарајево сјевер до петље Сарајево сјевер у дужини од 400 метара, а саобраћај се преусмјерава у возну траку.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, док се од 22.00 до 6.00 часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Радови су у току и на путевима Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелазима у БиХ задржавања су до 30 минута.