latinica  ћирилица
21/05/2022 |  11:00 ⇒ 11:01 | Аутор: СРНА

Већа вриједност продаје за 23 одсто

Вриједност продаје производа пољопривреде, шумарства и рибарства из властите производње пословних субјеката и њихових дијелова у Републици Српској у првом кварталу ове године била је 77,4 милиона КМ и већа је за 23,1 одсто него у истом периоду прошле године, подаци су Републичког завода за статистику.
Завод за статистику Републике Српске - Фото: РТРС
Завод за статистику Републике СрпскеФото: РТРС

Највећа вриједност продаје у првом кварталу ове године од 37,88 милиона КМ била је код производа шумарства и већа је за скоро 30 одсто у односу на исти период прошле године.

У првом кварталу ове године продато је и сточарских производа у вриједности од 22,8 милиона КМ, ратарских производа од 8,8 милиона КМ.

Вриједност откупа производа пољопривреде, шумарства и рибарства у Српској у првом кварталу ове године од породичних пољопривредних газдинстава била је 29,92 милиона КМ и већа је за 8,8 одсто него у истом периоду прошле године.

Највећа вриједност откупа у првом кварталу ове године од 21,88 милиона КМ била је код сточарских производа и већа је за 11,6 одсто у односу на исти период прошле године.