latinica  ћирилица
21/05/2022 |  11:34 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Сарадња Болнице "Србија" и Клиничког центра из Истанбула (ВИДЕО)

Нове и боље услуге за пацијенте у Болници "Србија" у Источном Сарајеву договорене су на састанку са делегацијом Универзитетско клиничког центра "Медипол мега" из Истанбула.
Источно Сарајево - Шешлија - делегација Турске - Фото: СРНА
Источно Сарајево - Шешлија - делегација ТурскеФото: СРНА

Љекари из Источног Сарајева едуковаће се у Турској, а пацијенте у Болници "Србија" уз домаћи кадар, требало би да лијече и турски стручњаци.

Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија и главни професор болнице за ортопедију "Медипол" у Истанбулу Ибрахим Азбој разговарали су о модалитетима сарадње.

- Имали бисмо могућност и да шаљемо налазе наших пацијената који не могу добити услуге здравственог система Републике Српске, па би постојала могућност да им здравствена услуга буде пружена тамо - рекао је Шешлија.

Према његовим ријечима, у наредном периоду требало би да буде потписан меморандум о сарадњи.

Шешлија је истакао да је договорено и учешће професора са универзитета у Истанбулу на симпозијуму у новембру на којем ће презентовати специфичне услуге које пружају пацијентима.

Азбој је нагласио да је циљ обезбиједити едукацију, као и контакт међу љекарима, али и са пацијентима Болнице "Србија" који ће имати потребу да буду третирани у Турској.

- Наш циљ је да убудуће пошаљемо екипу која ће овдје обављати компликоване операције за које ће бити потребно више сати. Намјера нам је да те пацијенте примимо у болници "Медипол Мега" - рекао је Азбој.