latinica  ћирилица
21/05/2022 |  13:53 ⇒ 13:54 | Аутор: СРНА

Изетбеговић: Преговори о Изборном закону послије избора

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је након састанка са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом у Сарајеву да је званичницима БиХ понуђена "мапа пута" која предвиђа да се о Изборном закону БиХ преговара на јесен након избора и формирања коалиција.
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

Изетбеговић је рекао да ЕУ и Мишел враћају фокус на европски пут БиХ.

- Спреман је да ради на агенди која ће спустити љествицу са 14 приоритета и ићи на нешто мање амбициозно, што ће нам омогућити добијање кандидатског статуса и покретање тог процеса - рекао је Изетбеговић новинарима након састанка на којем је био и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Он је истакао да су европски представници направили грешку што БиХ нису снажно подржали према чланству у ЕУ, умјесто што су постављали више захтјеве.

Говорећи о Изборном закону, Изетбеговић је рекао да је предложена "мапа пута".

- Прво ове теме које су у овом часу неопходне БиХ. Дакле, деблокаде, стабилизација прилика у БиХ, боља сарадња, европски пут прије сједнице Савјета ЕУ која је крајем јуна. Они ће нас позвати, вјероватно ће они доћи у Сарајево или ћемо отићи у Брисел. Затим за јесен након избора и након формирања коалиција ове наше тешке теме - Изборни закон, државна имовина - истакао је Изетбеговић.