latinica  ћирилица
21/05/2022 |  15:23 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

У Требињу отворена љетња сезона (ВИДЕО)

Сајмом у Требињу, на коме су се представиле туристичке организације и субјекти из земаља региона са којима град сарађује, отворена је љетња туристичка сезона.
Tребиње - сајам туризма - Фото: СРНА
Tребиње - сајам туризмаФото: СРНА

У Дучићевој улици, представило се 11 туристичке организације из региона и два национална парка, који су промовисали своје туристичке потенцијале. Туристичку понуду на штандовима изложили су Ваљево, Параћин, Златибор, Врњачка Бања, Будва, Никшић, Источно Сарајево, Национални парк "Козара" и Национални парк "Сутјеска".

У оквиру манифестације представљена је нова љетна промотивна кампања "Град који волите". Требиње је препознато по доброј клими, гастро понуди и другим садржајима. Очекивања од нове сезоне велика су, а туристичка понуда биће обогаћена авантуристичким туризмом.

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији града Требиња Жарко Вицо рекао је новинарима да је пред овом организацијом добра туристичка сезона, најављујући у овом граду низ културних, спортских и туристичких дешавања.

Дражен Бошковић, замјеник градоначелника Требиња, истакао је да данас шаљу поруку за све оне који планирају да негдје проведу љето, а Требиње је, како каже, прави избор.

Из Туристичке организације града Требиња очекују још једну успјешну сезону, која ће према досдашњим показатељима премашити и ону рекордну из 2019.

На бини испод стољетних платана извођен је културни програм, пјеване су пјесме и играло се коло.

До доласка на бину најмлађи Требињци из дјечијих вртића прошетали су Дучићевом улицом у оквиру "Дјечијег карневала", одјевени као кловнови, мажореткиње.

Вечерас од 21.30 час биће организован и концерт Дејана Петровића и Биг бенда.