latinica  ћирилица
21/05/2022 |  19:24 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

У Бањалуци почео 14. Међународни пливачки митинг (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас почео 14. Међународни пливачки митинг "Бањалука опен" у организацији пливачког клуба "Олимп".
Пливачки митинг "Бањалука опен" - Фото: РТРС
Пливачки митинг "Бањалука опен"Фото: РТРС

Бањалука је овог викенда у знаку пливања. Близу 500 пливача из девет замаља, учествује на митингу чији је мото "Рођен да будеш пливач".

Већ првог дана такмичења биле су врло занимљиве и квалитетне трке. Издвајамо тријумф Страхиње Станковића из Србије, у дициплини 50 метара делфин у времену 24 секунде 87 стотинки.

У трци на 50 метара леђним стилом најбржи је био Тарик Гушић из Сарајева. Он је побиједио у времену 27 секунди 34 стотинке.

Код пливачица, у овој дисциплини, најбоља је била Тинкара Липовец из Словеније.

Одличан наступ имао је и Словенац Гашпер Певец. Он је побиједио у трци на 100 метара прсно у времену минут, пет секунди 65 стотинки. Други је био Олимпов пливач, Давид Вучић.

Словенци су доминирали првог такмичарског дана, па је и сјајна Јања Шегел оборила рекорд митинга на 200 метара слободно, који сад износи 1.57.32. И Македонци су имали чиме да се похвале. Млада Сара Јанковић из Скопља, тријумфовала је у дициплини 100 метара прсним стилом. Вријеме - 1.16.06.

Митинг се налази у календару Свјетске пливачке федерације, те је квалификациони за свјетска и европска првенства, на шта су у Пливачком клубу "Олимп" посебно поносни.

Други такмичарски дан на олимповом митингу почиње сутра, од 9 часова ујутро, када су на програму квалификације, док су финалне трке заказане за 17 часова.

Покровитељи митинга “Бањалука опен” су Министарство породице омладине и спорта и Град Бањалука.