latinica  ћирилица
22/05/2022 |  07:46 ⇒ 16:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Велики сукоб навијача Хајдука и полиције код Загреба, има рањених

На аутопуту између Загреба и Карловца ноћас је дошло до великих нереда и масовног сукоба између навијача сплитског Хајдука и полиције, а двије особе су рањене из ватреног оружја, преносе хрватски медији.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

У сукобима је учествовало више стотина људи, а како је полиција саопштила, двије особе су рањене из ватреног оружја које су полицајци употријебили.

У нередима је десетак полицајаца повријеђено, преноси портал Индекс.

Како је саопштила полиција, током организованог праћења око 1.600 навијача Хајдука у аутобусима, комби возилима и путничким аутомобилима који су се враћали с утакмице у Загребу са Динамом, навијачи су самоиницијативно стали на аутопуту А1 код одморишта Десинец и тако блокирали све траке аутопута у правцу Карловца.

Затим је, оглушивши се на полицијска упозорења и наредбе, неколико стотина њих напало и гађало предметима полицијске службенике из више полицијских управа који су их пратили, саопштила је загребачка полиција.

Припадници полиције су узвратили и примијенили силу, укључујући и ватрено оружје, након чега је праћена колона поново стављена под контролу, наводи портал Индекс.

У току је идентификација и привођење осумњичених за кривична дјела и прекршаје.