latinica  ћирилица
22/05/2022 |  08:02 ⇒ 18:47 | Аутор: РТС

Дан одлуке у Линглонг Суперлиги: Ко ће бити шампион – Звезда или Партизан?

Утакмицама посљедњег кола плеј-офа Линглонг Суперлиге Србије биће завршена сезона у домаћем шампионату, али и одлучен шампион Србије за 2021/2022.
Црвена Звезда-Партизан (ФОТО:  EPA/ANDREJ CUKIC) -
Црвена Звезда-Партизан (ФОТО: EPA/ANDREJ CUKIC)

Црвена звезда и Партизан, два највећа српска клуба, боре се за трофеј којем су много ближи црвено-бијели.

Звезда заузима прву позицију на табели са 97 бодова, два више од Партизана, па јој је против Вождовца довољан и бод за одбрану пехара.

Изабраници Дејана Станковића имају бољи међусобни скор од највећег ривала, а када се у обзир узме чињеница да у прољећном дијелу шампионата не знају за пораз, тешко ће пропустити прилику и то пред домаћим навијачима.

На трибинама стадиона "Рајко Митић" очекује се 40.000 навијача који ће доћи да прославе пету узастопну титулу у Суперлиги, а укупно 33. у клупској историји.

Великом изненађењу и поразу Звезде надаће се вјечити ривал Партизан, који је тренутно на 95 бодова и дочекаће Раднички из Ниша. Црно-бијели играју једну од најбољих сезона у новијој историји, али можда ни то не буде довољно да се радују на крају.

Клуб из Хумске је у наставку такмичења испустио пет поена вишка са полусезоне, а тренер Александар Станојевић изјавио је да се нада чуду, али да у њега не верује.