latinica  ћирилица
22/05/2022 |  08:40 ⇒ 08:41 | Аутор: СРНА

Опрез, коловози мјестимично мокри и клизави

Због кише која је падала током ноћи или још пада, коловози су у Републици Српској мјестимично мокри и влажни, па је неопходна опрезна вожња, посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина гдје су могући одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Због деминирања терена долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја.

Радови су актуелни на дионицама магистралних путева Ламовита-Ивањска, Приједор-Козарац, Теслић два-Теслић три-Подјезера, Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

У току су је санација дионице магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком због активираног клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, те на путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет се превози на путевима Гацко-Невесиње-Бакрачуша, Леденице-Црквина-Шамац, па возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На подручју Федерације БиХ, због санационих радова на ауто-путу А-1 за саобраћај је затворена претицајна трака од наплатног мјеста Сарајево сјевер до петље Сарајево сјевер у дужини 400 метара. За вријеме радова саобраћа се возном траком.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док је возна трака затворена за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова, спорије се саобраћа на путним правцима Коњиц-Јабланица (тунел Црнаја), Доњи Вакуф-Травник (Комар), Жепче-Зеница (Голубиња), Рипач-Дубовско, Босански Шамац-Орашје (дионица Гребнице-Базик) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања на прелазак границе.