latinica  ћирилица
23/05/2022 |  07:09 ⇒ 08:04 | Аутор: РТС

Поново узалуд Дончићевић 40, "ратници" већ могу да намиришу велико финале (ВИДЕО)

Кошаркаши Голден Стејта дошли су надомак великог финала НБА лиге, пошто су побиједили Далас и у трећој утакмици финалне серије Западне конференције. Вориорси су савладали Мевериксе резултатом 109:100 и повели 3-0 у серији, па им сада недостаје само један тријумф да уђу у борбу за шампионски прстен.
Далас - Голден Стејт (Фото: EPA/ADAM DAVIS) -
Далас - Голден Стејт (Фото: EPA/ADAM DAVIS)

"Ратници" већ могу да намиришу велико финале и то још једном захваљујући одличној игри у трећој четвртини.

Екипа Стива Кера имала је предност на почетку, домаћин се вратио, али је у трећој диеоници преломила сусрет и обезбиједила први брејк.

Тада је тим из Сан Франциска дошао до максималних +14 и није дозволио ривалу да се врати, сачувавши предност до краја.

Стеф Кари је још једном предводио Голден Стејт са 31 поеном (10/20 из игре, 5/10 тројке), уз пет скокова и 11 асистенција, а одличан је био и Ендру Вигинс који је дуел завршио са 27 поена и 11 успјешних додавања.

На другој страни, Мевериксима није било довољно што је Лука Дончић још једном убацио 40 поена, пошто није имао много расположених саиграча.

Ухватио је 11 лопти, а највећу помоћ имао је од Спенсера Динвидија који је додао 26 поена, шест више од Брансона, али су само њих дројица на крају имали двоцифрени учинак.

Бобан Марјановић са једне и Немања Бјелица са друге стране нису улазили у игру.

Прву меч лопту за пласман у финале Вориорси ће имати у ноћи између уторка и сриједе по средњоевропском времену, такође у Тексасу.