latinica  ћирилица
23/05/2022 |  07:36 ⇒ 07:59 | Аутор: СРНА

У Сребреници одржана смотра српског фолклора

У Сребреници је одржана четврта смотра српског фолклора под називом "Дрино водо жубора ти твога", чији је домаћин било локално Српско културно-умјетничко друштво "Свети деспот Стефан Лазаревић".
Четвтра смотра фолклора у Сребреници - Фото: СРНА
Четвтра смотра фолклора у СребренициФото: СРНА

Након дефилеа фолклораша сребреничким улицама, српске пјесме и игре синоћ је у трочасовном програму извело шест културно-умјетничких друштава из Републике Српске и два из Србије.

Фолклорни спектакл у пуној сали Културног центра приредили су фолклораши из Братунца, Власенице, Хан Пијеска, Шековића, Рогатице и Сребренице, те гости из братске Србије Културно-умјетничко друштво "Младост" из Пецке.

Посебне овације сребреничке публике измамили су својим наступом и играма са Косова чланови КУД-а "Крива река" из Косовске Каменице.

Након смотре, фолклораши су заиграли заједничко коло на спортском игралишту и организовали дружење уз вечеру.

Смотра фолклора и планинарски поход на брдо Кварц су увертира у 17. традиционалну културно-спортску манифестацију "Дани Сребренице", која ће данас бити званично отворена у 16.00 часова.

"Дани Сребренице" трајаће до 6. јуна и састојаће се од мноштва спортских и културних садржаја уз учешће око хиљаду младих, али и десетина афирмисаних умјетника у културних радника.