latinica  ћирилица
23/05/2022 |  08:42 ⇒ 08:43 | Аутор: СРНА

Данас претежно облачно и повремено са кишом

У Републици Српској и ФБиХ данас ће прије подне бити умјерено до претежно облачно, повремено са кишом на западу и на југоистоку, а у осталим предјелима суво, на југу Херцеговине сунчано.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Средином дана киша и пљускови са грмљавином премјештаће се ка истоку. На западу ће услиједити постепено разведравање са више сунчаних периода, а краткотрајни пљускови биће могући само понегдје у вишим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падавине ће до вечери престати и на истоку, уз разведравање.

Максимална температура ваздуха од 24 до 29 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, увече у скретању на јужни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, киша је забиљежена понегдје у централним и западним подручјима.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 10, Гацко и Соколац 11, Хан Пијесак
12, Калиновик 13, Невесиње, Рудо и Чемерно 13, Вишеград, Мраковица, Фоча, Иван Седло, Ливно и Сарајево 14, Билећа, Бугојно и Широки Бријег 15, Дринић, Мркоњић Град, Рибник, Сребреница, Шипово, Дрвар и Јајце 16, Зворник, Србац, Требиње и Зеница 17, Нови Град, Бихаћ, Градачац, Груде и Сански Мост 18, Бањалука, Бијељина, Добој, Приједор Мостар, Тузла 19 и Неум 22 степена Целзијусова.