latinica  ћирилица
23/05/2022 |  09:19 ⇒ 09:25 | Аутор: Независне

Дјечијем позоришту Српске четири награде на Златној искри

Жири 24. "Златне искре" Међународног луткарског фестивала Крагујевац од седам категорија додијелио је четири награде Дјечијем позоришту Републике Српске за представу "Седам гавранова".
Представа "Седам гавранова" (Фото: djecijepozoristers.ba) -
Представа "Седам гавранова" (Фото: djecijepozoristers.ba)

Жири је радио у саставу Јацек Мјаленовски, Људмила Константинова и Милица Реџић Вулевић.

Комплетан умјетнички ансамбл представе "Седам гавранова" добио је глумачку награду, Јакуб Максимов за режију, Лазар Новков за музику, а у категорији награде за драматургију жири је такође наградио Јакуба Максимова.

У представи "Седам гавранова" играју Александра Спасојевић, Слободан Перишић, Душко Мазалица Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Саша Терзић, Драган Вучић и Раде Костић.

Како су истакли из Дјечијег позоришта Републике Српске, глумачка награда за овај ансамбл још једном доказује да глумци овог театра снагом импресивне колективне игре, партнерским прожимањем и уједначеношћу тима који игра као један, плијене сценом, што ову награду чини изузетном.

Представа "Седам гавранова" се такмичила са театрима и представама "Посјетилац" Лутковног гледалишча из Љубљане, "Дебела" Позоришта младих из Новог Сада, "Фердо, велики птић" Лутковног гледалишча Марибор, "Вук и седам јарића" Позоришта лутака Пинокио из Београда, "У дечјој соби" Позоришта за дјецу и младе Сјеверна Македонија, "Смећееее" Театра "Зеро ле Кондукта" из Барселоне и "Флекавац" Градског казалишта лутака Ријека.