latinica  ћирилица
23/05/2022 |  10:31 | Аутор: СРНА

Петронијевић: САД дале миг Приштини да сруши Вашингтонски споразум

САД су дале миг Приштини да аплицирањем за чланство у Савјету Европе сруши Вашингтонски споразум и због тога никоге на треба да чуде скандалозни потези и запаљиве изјаве премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, оцијенио је данас адвокат Горан Петронијевић.
Горан Петронијевић - Фото: РТРС
Горан ПетронијевићФото: РТРС

Говорећи о Куртију и његовим порукама, Петронијевић је навео да је приштински вођа марионета оних који њиме управљају, односно "звучник који се појављује и прича шта му се каже, и то због укупног притиска на Србију“.

- Курти невјешто улази у западни модел пропагандног рата. Посљедице његовог чињења су за нас проблематичне, јер то што прича и ради није његова воља, већ моћника који стоје иза њега - рекао је Петронијевић.

Коментаришући рушење Вашингтонског споразума, Петронијевић је рекао да не зна како било ко може да вјерује у споразуме направљене под окриљем САД.

- Не постоји споразум који Приштина није прекршила, а ниједан није направљен да би трајао, већ да би се непринцијелно тумачио и служио као мина за нашу страну - рекао је Петронијевић за Телевизију "Хепи".

Према његовим ријечима, Србија не може и неће добити ништа од ЕУ, истакавши да Унија не може да обезбиједи гас и друге енергенте ни за себе, а камоли за друге.