latinica  ћирилица
23/05/2022 |  11:27 ⇒ 11:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Да ли се Џони Деп враћа у "Пирате са Кариба"?

Будућност Џонија Депа у франшизи Пирати са Кариба је још увијек у ваздуху, открио је директор Дизнија.
Џони Деп (фото: EPA-EFE/BRENDAN SMIALOWSKI / POOL) -
Џони Деп (фото: EPA-EFE/BRENDAN SMIALOWSKI / POOL)

Глумац, који тренутно тужи бившу супругу Амбер Херд за клевету, играо је капетана Џека Спероуа у првих пет наставака вољеног филма, дебитујући у филму Проклетство црног бисера 2003. године.

Извршна директорка Дизнијеве продукције Тина Њуман дала је своје свједочење крајем недјеље, у унапријед снимљеном видеу, и била је упитана да ли ће се 58-годишњак вратити за предстојећи наставак, који је тренутно у изради.

На питање да ли постоје планови да се звијезда појави у Пиратима са Кариба 6, она је одговорила: "Не знам на овај или онај начин, њихова одлука не спада у моје пословне обавезе".

Њуман је потврдила да је пројекат у развоју, али није могла да понуди више информација о наставку.

Извршна директорка је такође била упитана да ли је знала да је било који доносилац одлука у корпорацији икада рекао да не разматрају Депа за могуће улоге због Хердовог дијела из 2018. – рекла је "не" прије него што је окончана њена изјава.

Раније ове недјеље, холивудски продуцент Џери Брукхајмер је, чини се, одбацио глумчев повратак у франшизу, и открио да су умјесто тога окренули ка Марго Роби.

Деп је дебитовао као капетан Џек Спероу у Пиратима са Кариба: Проклетство црног бисера, 2003. године, а потом је поновио своју улогу у наставцима Шкриња мртваца (2006), На крају свијета (2007) На чудним плимама (2011) и Салазарова освета (2017).

Наводно је франшиза остварила зараду од 4,5 милијарди долара широм свијета, а наводи се да је Деп за то вријеме зарадио 300 милиона долара, преноси Б92.