latinica  ћирилица
23/05/2022 |  11:35 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Додик: Важно мишљење младих; Српска да буде још боље мјесто за живот (ФОТО/ВИДЕО)

Увијек је велико задовољство разговарати с младима и чути њихово мишљење шта би требало да урадимо да Република Српска буде још боље мјесто за живот, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Додик и Вишковић са представницима Омладинског савјета Републике Српске - Фото: РТРС
Додик и Вишковић са представницима Омладинског савјета Републике СрпскеФото: РТРС

- Хвала Омладинском савјету на организацији састанка - објавио је Додик на Твитеру.

Додик је истакао да је у Републици Српској много ствари урађено у сфери омладинске политике, што се види и кроз све оно што власт ради од области образовања до стабилног институционалног оквира.

Он је навео да је са представницима Омладинског савјета Српске данас разговарао у Бањалуци о њиховом положају у друштву, као и на које начине се може побољшати и поставити на још чвршће и шире основе.

- У сфери смо у којој треба реаговати на програме који ће бити интересантни за одрживост образовања младих, њихових послова, као и јачање њихових увјерења да треба да остану овдје и граде заједницу, да и са онима који су отишли покушамо разговарати, шта је то потребно да друштво уради а да се врате са знањем и осталим - рекао је Додик  након састанка.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић поносан је, каже, на чињеницу да је Влада обезбиједила младим људима у Српској најјефтинији образовни систем, када је ријеч образовању, али и исхрани и смјештају.

Вишковић је подсјетио да у Српској сви редовни студенти имају бесплатно школовање, односно да је Влада укинула плаћање школарине за све студенте који уписују годину за годином.

Након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем, генерални секретар Омладинског савјета Републике Српске Живко Ћетојевић рекао је да пажњу треба посветити младима у малим локалним заједницама у којима не долазе лако до изражаја као у већим срединама.

Подсјећамо, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Српске Радован Вишковић састали су се данас у Бањалуци са представницима Омладинског савјета Републике Српске.

Омладинска организација Републике Српске је кровна републичка омладинска организација и удружење од јавног интереса за Српску.