latinica  ћирилица
23/05/2022 |  12:13 | Аутор: СРНА

Ђокић: Подршка изградњи слободне пословне зоне код "Братољуба"

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић најавио је данас у Братунцу да ће подржати реализацију енергетских пројеката и изградњу високо и нисконапонске мреже за слободну пословну зону код новоизграђеног моста и граничног прелаза "Братољуб".
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је рекао да постоји разумијевање са начелником општине Срђаном Ранкићем у вези са обавезама и развојним пројекатим општине за које је потребна подршка институција Републике Српске да би се реализовали, прије свега када је ријеч о пословној зони.

Он сматра потребним да се ради и на додатној промоцији компаративних предности ове општине као граничне, са мноштвом специфичности које могу да допринесу њеном бржем развоју.

- Такође, желимо охрабрити општинско руководство да се овај подрињски крај што брже развија - закључио је Ђокић.

Ранкић је захвалио министру што их је посјетио и поновио да је обећао неопходну помоћ за реализацију пројекта изградње слободне индустријске зоне која се односи на енергетски дио, што је веома значајно за тај пројекат.

Након Братунца Ђокић ће посјетити и Рудник олова и цинка "Сасе" код Сребренице, који послује у оквиру компаније "Гросс".