latinica  ћирилица
23/05/2022 |  13:33 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Предавања за основце у кампањи "Оружје не штити, оружје убија"

У наставку кампање "Оружје не штити, оружје убија" припадници Полицијске управе Приједор данас су у Основној школи "Десанка Максимовић" у Приједору одржали предавање о опасности нестручне употребе ватреног оружја и одбацивања минско-експлозивних средстава на јавним мјестима.
Оружје не штити, оружје убија! (фото: ПУ Приједор) -
Оружје не штити, оружје убија! (фото: ПУ Приједор)

У оквиру видео-презентације ученицима су предочене посљедице које могу настати нестручном употребом ватреног оружја или активирањем минско-експлозивних средстава, а упознати су и о основним врстама ватреног оружја и минско-експлозивних средстава, да би их могли препознати као опасне и о томе обавијестити полицију или одговорну особу.

Кампању "Оружје не штити, оружје убија" спроводи МУП Републике Српске уз подршку УНДП-а с циљем подизања свијести код грађана о опасностима посједовања ватреног оружја и тешким посљедицама по живот и здравље људи које могу настати усљед нестручног руковања ватреним оружјем или активирањем минско-експлозивних средстава одбачених на јавним мјестима.

У прва четири мјесеца ове године Полицијска управа Приједор евидентирала је осам кривичних дјела недозвољена производња и промет оружја или минско-експлозивних средстава и седам прекршаја по Закону о оружју и муницији.

Полицијска управа Приједор апелује да грађани легално посједовано ватрено оружје обезбиједе и чувају на прописан начин, а нелегално добровољно предају надлежној полицијској станици или позову бесплатан број 122.