latinica  ћирилица
23/05/2022 |  13:50 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Додик: Избори ће ријешити "прелетаче"; СНСД тражио да мандат припада странци (ВИДЕО)

У само једном мандату у Народној скупштини Републике Српске, чак трећина сазива промијенила је страначки дрес. Коментаришући то, лидер СНСД Милорад Додик, рекао је да ће то све средити избори.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- СНСД, као партија, упорно је тражила да мандат припадне странци, што је сасвим нормално, јер странка и води изборе, те указао да је важно ко су појединци на изборним листама и прича око политичке корупције би се смањила када појединци на тај начин не би располагали мандатом - истакао је Додик.

Додик је навео да то раде и на западу и свугдје, те да тога можда код нас има мало више него што је уобичајено, јер смо друштво које се демократски конституише.

- Нећемо имати поново ситуацију да странке управљају мандатима, него ће то појединци. Не треба имати илузије да се и послије избора неће дешавати сличне ствари - истакао је Додик.

Рекао је да они који причају у БиХ како то треба долазе из САД гдје имају двије политичке партије демократе и републиканце, док се за предстојеће изборе у БиХ укупно пријавило 105 политичких субјеката.

- У САД никада није прошла трећа партија, само двије, је ли то партократија или демократија. У БиХ, када се појави 105 политичких субјеката, онда је то за њих "диктатура Милорада Додика" или некога другог, што је неприхватљиво - закључио је Додик.