latinica  ћирилица
23/05/2022 |  14:25 ⇒ 15:27 | Аутор: РТС

Вучић: С Путином ћу разговарати о три важне ствари

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су за њега три ствари важне у разговору са руским предсједником Владимиром Путином за неколико дана – количине гаса, цијена гаса и сигурност снабдијевања.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/ Јадранка Илић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/ Јадранка Илић)

На питање новинара да ли очекује да ће Владимир Путин током разговора, кроз неколико дана, имати политичка условљавања од којих ће зависити цијена гаса, Вучић је рекао да не може да зна шта ће Путин њега да пита, већ да зна само шта ће он питати руског предсједника.

- За мене су три ствари важне, а то је количина гаса, цијена гаса и сигурност снабдјевања гаса, плус разговор о свим осталим питањима - рекао је Вучић одговарајући на питања новинара послије обиласка радова на изградњи београдског метроа на Макишком пољу.

Предсједник Србије додаје да зна како се он припрема за састанке, а како се предсједник Русије припрема треба питати људе из његовог кабинета.

Када је ријеч о Вучићевом разговору са амбасадором САД-а у Србији Кристофером Хилом, он истиче да је има добар, коректан и отворен разговор са Хилом.

Вучић је рекао да на састанку "није било изненађења" ни за њега ни за Хила.

- Знам шта мисле Американци, они знају шта мислимо ми и то је то. Гледали смо како да продубљујемо наше односе и нашу сарадњу додао је Вучић.