latinica  ћирилица
23/05/2022 |  14:58 ⇒ 16:39 | Аутор: СРНА

Дом народа: Одбијени приједлози захтјева и закључка бошњачких делегата

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није данас на хитној сједници у Сарајеву прихватио приједлоге захтјева и закључка бошњачких делегата како би се обезбиједила новчана средства за опште изборе у БиХ 2. октобра.
Дом народа - Фото: РТРС
Дом народаФото: РТРС

Подршку приједлогу и закључку бошњачких делегата ускратили су делегати из СНСД-а и ХДЗ-а.

У захтјеву се подсјећа да је Изборним законом БиХ прописано да средства за провођење избора треба да буду обезбијеђена буџетом БиХ у року од 15 дана од расписивања избора, односно најкасније 19. маја.

Приједлогом закључка, који је у склопу захтјева за одржавање хитне сједнице, предвиђа се да Дом народа наложи Савјету министара доношење одлуке о одобравању и расподјели 12,5 милиона КМ на име расхода Централне изборне комисије БиХ за одржавање овогодишњих општих избора.

У име клуба делегата бошњачког народа Амир Фазлић предложио је, такође, закључак према којем се министру финансија и трезора у Савјету министара Вјекославу Беванди налаже да сачини приједлог одлуке о додјели средстава ЦИК-у у износу од 12,5 милиона КМ, а да ову одлуку Савјет министара донесе у року од 48 часова, што на крају сједнице није прихваћено.