latinica  ћирилица
23/05/2022 |  15:20 | Аутор: СРНА

Шпирић: СНСД је спреман и подржава одржавање општих избора

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић потврдио је да је одбијен захтјев бошњачких делегата да Дом народа обавеже Савјет министара да у року од 24 часа обезбиједи средства за финансирање општих избора заказаних за 2. октобар.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

- За СНСД не постоји ниједан разлог да се рок одржавања општих избора помјера - рекао је Шпирић новинарима у Сарајеву након хитне сједнице Дома народа.

Према његовим ријечима, СНСД не очекује пролонгирање избора него усвајање буџета институција БиХ, а као опција постоји и могућност да изборе финансирају ентитети путем позајмице, што се једном већ десило у БиХ 2007. године.

Он сматра да Клуб бошњачких делегата не тражи рјешење него кривца за новонасталу ситуацију у вези са проблемом финансирања избора у БиХ, а све у оквиру властите промоције и предизборне кампање.

- Буџет институција БиХ је правно-политичко документ и као такав захтијева политичку вољу, а не подразумијева захтјеве за доношење незаконитих одлука - рекао је Шпирић.