latinica  ћирилица
23/05/2022 |  17:36 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Видовићева најавила подршку Владе великим пројектима

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић разговарала је данас у Фочи са начелником општине Миланом Вукадиновићем о капиталним пројектима ове локалне заједнице за које је најавила подршку Владе.
Зора Видовић и Милан Вукадиновић - Фото: СРНА
Зора Видовић и Милан ВукадиновићФото: СРНА

Она је истакла да Фоча, као што је то било и до сада, може рачунати на подршку Владе.

- Гради се зграда за младе брачне парове, пројектује се и старачки дом, затим уређење рафтинг области, као и обалоутврде које су проблем, тако да ће Влада колико буде у могућности у овој години помоћи, а нешто ће се рјешавати и кредитним средствима. Сигурна сам да ћемо и у наредном периоду Фочу држати у фокусу, с обзиром да је Влада до сада значајна средства дала за Фочу, посебно за болницу и универзитет, а то ћемо и даље пратити - рекла је Видовићева.

Она је изразила задовољство чињеницом да је буџет општине Фоча ликвидан и да се све обавезе измирују редовно.

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да је министра финансија информисао о капиталним пројектима који су започети или ће бити започети у наредном периоду.

- Неке од тих инвестиција завршићемо у овој години, а за неке очекујемо помоћ Владе, као што је градња старачког дома и зграде за младе брачне парове. Очекујемо помоћ у области рафтинга, односно асфалтирање пута десном обалом Таре, а проглашење Парка природе "Тара", уз обећање Владе, имаћемо до краја љета, чиме ћемо постићи искорак у тој области - рекао је Вукадиновић.

Он је додао да је за Фочу увијек горуће питање обнове путне мреже, те да је из Владе добио увјеравања да се за путне комуникације према Шћепан Пољу и Тјентишту расписују тендери и да се може очекивати значајан искорак у том домену.