latinica  ћирилица
23/05/2022 |  18:07 ⇒ 18:10 | Аутор: СРНА

Влачо: Позив компанијама из Србије за учешће на сајму пољопривреде у Бијељини

Бранислав Влачо, директор предузећа "Град" из Бијељине, које је организатор 20. Међународног сајма пољопривреде, лова, риболова и екологије "Интерагро 2022", позвао је компаније из Србије да у што већем броју учествују на овој сајамској манифестацији, која ће бити одржана од 20. до 22. септембра.
Бранислав Влачо - Фото: СРНА
Бранислав ВлачоФото: СРНА

- Позивам фирме и компаније из Србије да у што већем броју дођу у Бијељину и учествују на јубиларном 20. Пољопривредном сајму "Интерагро 2022" да би још више појачале његов пословни значај за овај дио региона - изјавио је Влачо Срни прије почетка данашње конференције за новинаре у Новом Саду посвећене промоцији Пољопривредног сајма у Бијељини.

Он је навео да су у току преговори да Србија буде земља партнер јубиларног Пољопривредног сајма у Бијељини.

- Уколико Србија буде земља партнер, у шта не сумњам, то ће са своје стране допринијети масовнијем учешћу српских фирми и компанија из области аграра на нашем сајму - рекао је Влачо.

Он је изразио наду да ће предсједник Србије Александар Вучић доћи на Сајам у Бијељини и да ће својим доласком увеличати значај јубиларног "Интерагра" и поспјешити долазак фирми из Србије.

- Очекујемо и министра пољопривреде Србије, као и министра пољопривреде Мађарске. На Сајму ће сигурно бити српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница Српске Жељка Цвијановић. Сајам има пуну подршку Министарства пољопривреде Српске и министра Пашалића - рекао је Влачо.

Он је захвалио Привредној комори Војводине и њеном предсједнику Бошку Вучуревићу, који, како је истакао, већ деценију пружају максималну подршку Пољопривредном сајму у Бијељини да био он био што успјешнији и да би наступило што више излагача из Србије, односно Војводине.

На конференцији за новинаре, одржаној на заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске и Спољнотрговинске коморе БиХ на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, обратили су се Вучуревић и помоћник министра пољопривреде Српске Зоран Малетић.

У Новом Саду је у току 89. Међународни пољопривредни сајам, који је окупио више од 1.100 учесника из Србије, као и двадесетак земаља Европе и свијета.

На Сајму, који ће трајати до 27. маја, своју понуду директно представља 11 предузећа и компанија из Републике Српске, док ће се њих више од 20 представити путем каталога.