latinica  ћирилица
24/05/2022 |  10:15 | Аутор: Агенције

Мбапе: Преговарао сам са Ливерпулом и Реалом

Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе признао је да је преговарао са Реалом и Ливерпулом, али је истакао да је одлучио да остане у својој земљи пошто је француски репрезентативац, преносе шпански медији.
Килијан Мбапе (Фото: EPA-EFE/Christophe Petit Tesson, илустрација) -
Килијан Мбапе (Фото: EPA-EFE/Christophe Petit Tesson, илустрација)

Мбапе је недавно продужио уговор са париским клубом.

Француски репрезентативац је дао интервју за шпански лист Марка у коме је објаснио зашто је одбио неколико повољних понуда.

- Француз сам, остајем у својој земљи, у новом пројекту и у новој ери клуба. То је добра одлука и оно што је најбитније - то је само моја одлука - рекао је Мбапе, који је додао да у новом уговору нема клаузулу по којој може да напусти клуб на крају наредне сезоне.

Он је открио да је имао понуде Реала и Ливерпула.

- Сада не размишљам о другим клубовима, јер морам да поштујем ПСЖ. Морам да признам да сам разговарао са Реалом и Ливерпулом. Црвена је омиљена боја моје мајке, па сам зато преговарао са Ливерпулом. Међутим, то није било ништа озбиљно. На крају сам бирао између Реала и ПСЖ-а. Прошле године сам хтио да пређем у Реал, али сада желим да останем у својој земљи - навео је Мбапе.

Неколико фудбалера Реала прозивало је Мбапеа на друштвеним мрежама, а један од њих је био и његов саиграч из репрезентације Карим Бензема.

- Видио сам какве ствари објављују играчи Реала. Немам шта да кажем...Наравно, објаснићу Кариму зашто сам остао у Пари Сен Жермену. Нас двојица смо у добрим односима - закључио је Мбапе.