latinica  ћирилица
24/05/2022 |  12:43 ⇒ 16:45 | Аутор: РТРС

Запаљена викендица начелника ПУ Градишка и објекат полицајца у пензији (ФОТО/ВИДЕО)

Ноћас је на викендици начелника Полицијске управе Градишка подметнут пожар. Пожар је подметнут и на објекту у власништву пензионисаног полицијског службеника из Градишке.
Запаљена викендица начелника ПУ Градишка и објекат полицајца у пензији (фото: Ватрогасци Градишка) -
Запаљена викендица начелника ПУ Градишка и објекат полицајца у пензији (фото: Ватрогасци Градишка)

- Синоћ око 23.30.часа, у мјесту Церовљани, Град Градишка дошло је до пожара на викендици власништво начелника ПУ Градишка Бојана Шкорића. Пожар су угасили припадници ПВЈ градишка - саопштено је из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

У саопштењу се додаје да је дежурни тужилац обавио увиђај заједно са овлаштеним службеним лицима ПУ Градишка и вјештаком за противпожарну заштиту КТЦ-а МУП-а Републике Српске.

- Вјештак за противпожарну заштиту се на лицу мјеста изјаснио да је пожар подметнут дјеловањем отвореног пламена или ужареног предмета на гориву материју - истичу из Тужилаштва и додају ће бити извршена стручна анализа након прикупљања свих релевантних доказних материјала и трагова са лица мјеста о чему ће Тужилаштву бити достављен писмени налаз и мишљење.

Из МУП-а Републике Српске саопштено је данас да су на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у протекла 24 часа евидентирана два случаја кривичног дјела паљевина у којој је имовина напада у власништву полицијског службеника и пензионисаног полицијског службеника.

Први случај односи се на паљење викендице Шкорића, а други на објекат у власништву пензионисаног полицијског службеника.

- Полицијској станици Градишка 24. маја у 03.05 часова пријављено је да је дошло до пожара на објекту који се налази на обали ријеке Саве, у трговачкој радњи која је у власништву пензионисаног полицијског службеника ПУ Градишка З.П - наводи се у саопштењу МУП-а.

Додаје се да је о догађају упознат дежурни тужилац ОЈТ Бањалука који се изјаснио да у пријави постоје елементи кривичног дјела паљевине и наложио да се настави рад на расвјетљавању и документовању кривичног дјела, те подношењу извјештаја надлежном тужилаштву.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске поручују да су ангажовали све капацитете на проналаску извршиоца ових кривичних дјела.

- Планирани напад на начелника Полицијске управе Градишка и пензионисаног полицијског службеника је напад на МУП у цјелини од стране криминалних група које су биле на удару рада полицијских службеника у протеклом периоду због организованог криминала - промета наркотицима и оружјем, као и других тешких кривичних дјела - наводе из МУП-а.

У саопштењу се додаје да су у истрагу на проналаску извршиоца ових кривичних дјела укључени припадници Специјалне анитетрористичке јединице и Жандармерије МУП-а који ће са осталим полицијским службеницима надлежних управа наставити борбу МУП-а Српске против организованих криминалних група на подручју Републике Српске.